Qui Som

Jiser, que significa “pont” en àrab, és una associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, que té per objectiu la promoció de la creació artística i l’ús de l’art com a eina de transformació social en l’espai mediterrani, a través de la realització d’activitats conjuntes que afavoreixin l’intercanvi i l’apropament entre les diferents realitats artístiques i culturals de la regió.

Els nostres objectius

Generar projectes de creació artística a través d’espais de reflexió conjunta entre actors culturals i socials per afavorir el diàleg intercultural a nivell local.

 Desenvolupar iniciatives que estimulin i recolzin la concepció, la producció, la visibilitat i la difusió dels artistes i les seves obres a la regió.

 Acompanyar els espais culturals independents de la regió per trobar fórmules de sostenibilitat a llarg termini, potenciant la seva interacció amb les xarxes internacionals existents.

Historial cronològic

Ha estat un llarg camí per arribar fins aquí des de que va sorgir la idea de creació de l'associació, l'estiu de 2004 a Tunis. Per això volem destacar alguns moments especials de Jiser, l'equip i les accions en les què hem participat fins ara.

 • 2017

  Alger, desembre 2017
  Residència de Creació BCN>TNS>ALG 2016-2017, que ha donat lloc a la participació de nou joves artistes visuals de la regió.

 • 2014

  Alger, novembre 2014
  Durant tot el mes vam portar a terme el projecte DJART ’14, que va tenir lloc a la ciutat d’Alger.

 • 2010-2014

  Villa Cælestis, mai 2010
  Residències de Creació BCN>TNS 2010-2014
  Miquel Wert amb Mohamed Ben Soltane i Dali Belkhadi

 • 2007-2009


  Oran, Algèria, juny 2009
  Trobades internacionals de joves investigadors a Tarragona (2007) i a Oran, Algèria (2009)

 • 2004-2006

  Sidi Bou Saïd, setembre 2005
  La primera experiència de l’equip va ser Perceptions de la Ville, exposició col·lectiva d’artistes tunisians i espanyols, que es va realitzar a la Galerie Ben Soltane de Sidi Bou Saïd.

Equip
 • Xavier de Luca

  Membre fundador i coordinador general a Barcelona. També és fotògraf i comissari d'exposicions. És el responsable de regar les plantes del pati.

  xdeluca@jiser.org
 • Violeta Ospina

  Artista múltiple, col·labora des de 2017 en la coordinació i producció de projectes, a Barcelona. Des de llavors, col·lecciona les pinces de roba que cauen al pati.

  vospina@jiser.org
 • Mohamed Ben Soltane

  Membre fundador i coordinador general a Tunis. És artista, professor a l'ISBAT de Tunis i gestor cultural. Quan pot, mira al cel.

  mbensoltane@jiser.org
 • Paula Durán

  Membre fundadora i coordinadora de recerca. És professora a la UB i investigadora. Li agrada viatjar.

  pduran@jiser.org
 • Toni Cots

  Col·labora des de 2018 en la planificació i l'estratègia general. Es dedica a la creació i la gestió en l'àmbit de les arts escèniques en múltiples contextos i geografies. Activar cultura(s) a peu de carrer.

  tcots@desorg.org
 • Houari Bouchenak

  Gestor cultural i fotògraf pluridisciplinar, és fundador i responsable de 'La Maison de la Photo' a Tlemcen (Algèria) així com membre co-fundador del Collective220. Li encanta contemplar les flors que cauen dels balcons i creixen al pati de la cooperativa.

  hbouchenak@jiser.org
 • Olga Remón

  Col·labora des de 2006. Treballa en escultura, gravat, ceràmica i joieria. Si tens dubtes sobre quin material utilitzar, pregunta-li a ella!

  oremon@jiser.org
 • Alba Martorell

  Col·labora en l'àmbit de la comunicació i gestiona les xarxes socials. Li agrada escriure i intentar explicar el món en paraules.

  amartorell@jiser.org